Het veld van collectieve wijsheid in

Afgelopen zomer, tijdens onze jaarlijkse kernteam-retraite, nodigden we Jürgen Peeters van de Onderstroom uit om met ons aan de slag te gaan. We wilden eens uitgebreid stilstaan bij wie we zijn als team en waar we precies voor willen gaan (en niet) met Inspinazie.
“Ik hoorde net al dat het concept veld jullie niet onbekend is,” zei Jürgen tijdens zijn intro. Het duurde enkele seconden voor onze euro viel over het misverstand. Wij hadden inderdaad zitten kletsen over “het veld”. Maar dat was er zo een met groenten op, we zijn immers met de meerderheid van ons team lid van een CSA (Community Supported Agriculture) en dus spreken we wel eens vaker over “ons veld”. Jürgen nam ons mee naar dat andere “veld”, het veld van het collectieve weten, en dat verschilt nog niet eens zo gek veel van een zelfoogstveld. Je moet er tijd voor maken, niet bang zijn om wat door de modder te gaan en het doen met zich aandient. Sommige dingen van de oogst zijn voor directe consumptie, andere zaken bewaar je met zorg om later te verwerken.
Boeiend om als improvisatie-team onder deskundige begeleiding eens op een niet theatrale wijze in de zee van niet-weten te duiken. Jürgen verheldert door zijn interventies wat mensen onder de oppervlakte drijft en welke dynamieken spelen, daar in die onderstroom. De onderstroom die in de dagelijkse hectiek niet zichtbaar is, maar die we wel ergens kénnen en de verbinding vormt met de mensen en gebeurtenissen rond ons.

Ook tijdens improvisatietheatervoorstellingen tunen we in op die “collectieve wijsheid”. In elk geval tijdens dié voorstellingen waarin je voluit de magie ervaart van een verhaal dat zichzelf aandient, en jij als improspeler slechts één ding te doen hebt: er zijn en spelen.

Jürgen is even enthousiast als wij over de parallellen in ons werk, en wij zijn super-vereerd dat hij met improvisatie én met ons aan de slag wil om het vijftienjarig bestaan van zijn organisatie “De Onderstroom” te vieren!

Dat gebeurt op 19 maart in de namiddag tijdens een workshop getiteld:
“Er zijn.. durven we dat? Over de kracht van pure improvisatie”.
Samen het veld in? Wie daar graag bij is vindt alle informatie hier.

Alvast proficiat Jürgen!!

One comment

Comments are closed.