Spreker

Presentaties duren 60 à 90 minuten en hebben steeds een interactieve component: de uiteenzetting is doorspekt met korte bewustzijnsoefeningen, experimenten met het hele publiek of korte demonstraties op het podium.

Improvisatie in leven & werk
(Los)laten, verbinden, gaan

Improvisatietheater gaat niet over snel of grappig zijn, dit is slechts een (leuk!) neveneffect van deze mooie kunstvorm. De kwaliteiten die improvisatoren in essentie ontwikkelen zijn verantwoordelijkheid, vrijheid, voeling, vertrouwen en verbinding. Doorheen de presentatie worden deze kwaliteiten, die improvisatoren ten volle inzetten, toegelicht. We ontdekken de waarde ervan naast de scène, en hoe je deze kwaliteiten directer kan aanspreken. We ervaren aan den lijve de cyclus (los)laten-verbinden-gaan. Leer hoe improvisatiewijsheid je flexibeler, daadkrachtiger en creatiever maakt in leven en werk!
Voor trainingen Living Impro: livingimpro.be

Nieuwschurigheid

Alle theatrale interacties, maar ook deze in het leven, zijn terug te brengen tot twee bewegingen: aantrekken of afstoten. Onbewust, vanuit gejaagdheid, stress of onzekerheid, hebben we de neiging om al te snel af te stoten. Een andere mening, een vreemd uiterlijk, een bizarre gewoonte,… Die vaak onnodige beschermreflex zorgt ervoor dat we mogelijkheden niet zien, dat we bepaalde rijke relaties nooit aangaan, en helaas ook dat we in gepolariseerde kampen belanden.
Wat we nodig hebben om onszelf ertoe aan te zetten vaker te kiezen voor toenadering is nieuwschierigheid. En dan zeker als het schuurt. Net als we wenkrbauwen fronsen, iets niet begrijpen, overweldigd worden,… kan het zo hard lonen om weerstand om te buigen in een onderzoekende houding. “Nieuwschurigheid” is de ultieme kwaliteit die gratind wordt bij improvisatiespelers. Kom in deze kerynote meer te weten over deze attitude en hoe je die sterker activeert.