Spreker

Presentaties duren 30 à 90 minuten en hebben steeds een interactieve component: de uiteenzetting is doorspekt met korte bewustzijnsoefeningen, experimenten met het hele publiek of korte demonstraties op het podium.

Living Impro: (Los)laten, verbinden, gaan.

Improvisatietheater gaat niet over snel of grappig zijn, dit is slechts een (leuk!) neveneffect van deze mooie kunstvorm. De kwaliteiten die improvisatoren in essentie ontwikkelen zijn verantwoordelijkheid, vrijheid, voeling, vertrouwen en verbinding. Doorheen de presentatie worden deze kwaliteiten, die improvisatoren ten volle inzetten, toegelicht. We ontdekken de waarde ervan naast de scène, en hoe je deze kwaliteiten directer kan aanspreken. We ervaren aan den lijve de cyclus (los)laten-verbinden-gaan. Leer hoe improvisatiewijsheid je flexibeler, daadkrachtiger en creatiever maakt in leven en werk!
Voor trainingen Living Impro: livingimpro.be

Ik ander jou.

Het tijdperk van het alomheersende “command & control” is voorbij.   Steeds meer organisaties, en gemeenschappen verschuiven naar een nieuw paradigma dat beter past onder een titel als “Connect & Move together”. Transities worden niet meer persé aangestuurd via een “change-project”.  Maar gebeuren bijvoorbeeld vanuit de onderlaag, spontaan en met “sprints”, in een proces waarbij men de brug bouwt terwijl erover gelopen wordt.
Dat vraagt nieuwe taal. Wat als we elkaar en de dingen gaan “anderen” in plaats van “veranderen”?  Verschillen gaan koesteren? In plaats van iedereen en alles in dezelfde mallen en processen te dwingen, wat reeds in potentie aanwezig is onder een feller licht te plaatsen? En ruimte maken om te laten ontstaan.