Zonnewende: tijd van reflectie

“Met Sint-Jan, draait het blad zich om.”

Vanaf vandaag zakt de zon weer stelselmatig naar beneden op de horizon. Hoewel we op vlak van weer nog weinig zomerse uitspattingen hebben ervaren, begint volgens oude tradities een periode waarbij men de blik van buiten langzaamaan terug naar binnen richt. Reflectie: wat voor oogst zijn we aan het binnenhalen? Wat hebben onze inspanningen opgeleverd? Wat doen we de volgende keer anders?

Onze tweedaagse Living Impro eind augustus schept een mooie gelegenheid om daar individueel en op persoonlijk vlak mee bezig te zijn. Maar ook voor groepen en teams kan de zomer erg betekenisvol zijn. Dankzij de zomervakantie, die voor veel organisaties toch een afronding en een nieuw begin aftekent, is deze periode ideaal om stil te staan bij zichzelf. Even samen uit het operationele te stappen, terug te blikken, vooruit te kijken, al dan niet in combinatie met een moment van “vieren”.

Voor ons met Inspinazie is het altijd een eer en genoegen om hierin te kunnen bijstaan en via improvisatietheater armen en benen te geven aan de conclusies, de vragen, de verlangens en de voornemens die zich tijdens deze bijeenkomsten manifesteren.

Enkele voorbeelden: gisteren speelden we voor een geweldige groep docenten van Odisee, die het ene vormingsthema afronden en vooruitkijken naar het volgende. In augustus dragen we bij aan de zomerse Freinet-tweedaagse (waar ik als Freinetschool-ouder en ex-leerkracht bijzonder hard naar uitkijk). In september gaan we mee toekomstbeelden creëren bij de transitie binnen een florerend IT-bedrijf.

Improvisatietheater-op-maat kan ook jouw zomerbijeenkomst verrijken. Wij zorgen graag voor die extra verbreding, verdieping, relativering. Met een kritische blik en een knipoog werpen wij op de zaak… een ander licht.

Een fijne zomer allemaal!!

foto’s: Ghilain Vermeersch