Spiegelende honden

Een paar jaar geleden ontmoette ik Gerja. Een bedrijf kreeg communicatie- en creativiteitsworkshops aangeboden vanuit verschillende media. Iemand deed iets met muziek, ik met impro, en zij met Daisy. Als om-meerdere-redenen geen bijzonder grote hondenvriend, vond ik het toen wel wat vreemd om “Daisy” als medetrainer te hebben die dag. Daisy is namelijk een Duitse herder.
Ik was wel meteen verkocht toen ik zag wat ze deden.

Ondertussen schakelen we Gerja soms in bij Inspinazie in bepaalde trajecten over communicatie, en vandaag ging ze met ons aan de slag, zodat we het zelf eens als deelnemer meemaakten. Erg boeiend was dat. Daisy en haar kleine poedelcollega Snuffie waren… “right in your face”. Elke wankele laag onder je schijnbare zelfzekerheid of enthousiasme, leggen ze bloot door je blaffend duidelijk te maken dat ze geen snars begrijpen van je onduidelijkheid. Of – nog erger – ze stappen meedogenloos onverschillig weg, op zoek naar iets écht interessants.

En Gerja weet je heel goed, met haar gerichte vragen op basis van wat ze ziet, verder aan het reflecteren te brengen over je eigen communicatiestijl.

Wie hier meer over wil weten, check zeker www.kernreflect.nl
Ik kijk al uit naar onze verdere impro-en-honden experimenten!